POČETNA

        Projektni biro Atelje Kresović Novi Sad, Danila Kiša 9 je osnovao arhitekta Vaso Kresović 01.08.1991. sa osnovnom idejom da to postane ugledna porodična firma. To je i ostvareno kroz brojne projekte, poslovne partnere i činjenicu da u firmi radi ćerka osnivača arhitekta Tijana Komazec.
        ’’Atelje Kresović’’ se bavi projektovanjem svih vrsta objekata: stambenih, poslovnih, javnih, školskih, uslužno - zanatskih, poljoprivrednih, industrijskih,...
Od svog osnivanja, izradili smo preko 300 projekata za razne objekte. Svi ovi objekti su izvedeni i značajni su po svojoj nameni, vrednosti, obliku i veličini.
        Takođe, radimo projekte spoljnog i unutrašnjeg uređenja. Vršimo i stručni nadzor, ali uglavnom za objekte koji se izvode po našim projektima.
        Biro pruža visoki kvalitet projektovanja svih vrsta objekata uz stručan tim saradnika.
Iskustvo, kvalitet i efikasnost koju pruža ATELJE KRESOVIĆ su garancija za investitore.

VASO KRESOVIĆ, dipl.ing.arh, rođen je u Sivcu 02.04.1950. Osnovnu školu završio u Sivcu, a gimnaziju u Somboru. Arhitektonski fakultet je završio u Beogradu 1975. godine. Od tada je radio u ’’Betonu’’, ’’Bačkaprojektu’’ i ’’Arhitektu’’ da bi 1991. godine osnovao projektni biro ’’ATELJE KRESOVIĆ’’ koji uspašno posluje i danas. Autor je preko 250 izvedenih objekata različitog karaktera. Dobitnik je mnogih priznaja i Tabakovićeve nagrade 2014. godine.

TIJANA ( KRESOVIĆ ) KOMAZEC , dipl.ing.arh, rođena je u Novom Sadu 21.12.1976. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Novom Sadu. Diplomirala je 2002. god na Arhitektonskom fakultetu u Nišu. Od 2000. god. je zaposlena u birou ’’ATELJE KRESOVIĆ’’ na mestu odgovornog projektanta i autor je dvadesetak objekata.

IVAN STANOJEV (Vršac, 1984) Integrisane osnovne i master studije završio je 2009. godine na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, gde je iste godine započeo i doktorske studije. Autor je nekoliko radova u naučnim publikacijama, kao i knjige „Skulptura koja krade arhitekturu“. Projektantskom praksom se od završetka studija bavi u firmi „Atelje Kresović“. Učestovao je na više kolektivnih izložbi međunarodnog karaktera, kao autor umetničkih i autor arhitektonskih projekata, te 2014. godine kao koautor studentske radionice na Bijenalu arhitekture u Veneciji.

JOVANA STOJANOV , dipl.ing.arh, rođena je u Novom Sadu 20.01.1992. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Novom Sadu. Diplomirala je 2018. god na Fakultetu tehničkih nauka. Od 2016. god. je zaposlena u birou ’’ATELJE KRESOVIĆ’’ na mestu projektanta saradnika.